Σύγχρονο Νηπιαγωγείο
ΔΡΑΣΕΙΣ MODULE
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Σύγχρονο Νηπιαγωγείο, έπειτα από την  ανάγκη για περαιτέρω προσφορά γνώσεων και εμπειριών στους μαθητές του, οργάνωσε  εκπαιδευτική εκδρομή  την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012, στην Αθήνα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. 

 

Η επιλογή του συγκεκριμένου προορισμού, έγινε μετά από σκέψη και συγκεκριμένο εκπαιδευτικό προγραμματισμό. Γνωρίζουμε ότι το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, αποτελεί ένα  ιδιαίτερο εκπαιδευτικό και γνωστικό αντικείμενο για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας.  Παρ’ όλα αυτά, η επίσκεψη, ήταν  κατάλληλα προετοιμασμένη και η σχολική ομάδα γνώρισε το μουσείο, μέσα από ένα κατάλληλα σχεδιασμένο Μουσειοπαιδαγωγικό Πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά προετοιμάστηκαν κατάλληλα μέσα στη σχολική τάξη με εκπαιδευτική μουσειοσκευή του Νέου Μουσείου της  Ακρόπολης. Στο μουσείο επισκέφτηκαν  συγκεκριμένες εκπαιδευτικές ενότητες και τέλος απασχολήθηκαν  δημιουργικά μέσα στο χώρο.

Το ευρύτερο πρόγραμμα της εκδρομής,  περιλάμβανε περιήγηση των παιδιών και των συνοδών σε πλησιέστερους αρχαιολογικούς χώρους (αρχαία αγορά) και τέλος  ξεκούραση και φαγητό.

Τα παιδιά συνόδεψαν οι γονείς, το εκπαιδευτικό προσωπικό και η μουσειοπαιδαγωγός του Σύγχρονου Νηπιαγωγείου.

Ευχαριστούμε τους μαθητές και τους γονείς για τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική εκδρομή του Σύγχρονου Νηπιαγωγείου, η οποία ήταν πέρα του δέοντος ικανοποιητική και μας έδειξαν, ότι και αυτή τη φορά, υποστηρίξουν  και επικροτούν  τις δράσεις μας.
 

Έχετε απορίες; Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη

Φόρμα Επικοινωνίας μας