Σύγχρονο Νηπιαγωγείο
ΔΡΑΣΕΙΣ MODULE
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Σύγχρονο Νηπιαγωγείο πραγματοποίησε «ανοιχτό μάθημα Μουσειακής Αγωγής», στο Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013. Το ανοιχτό μάθημα, με θέμα  «Ο Διηνεκής θυμάται και μας αφηγείται», παρουσίασε η μουσειοπαιδαγωγός του σχολείου.

 

Το Εκπαιδευτικό Τμήμα της Μουσειακής Αγωγής λειτουργεί από τη σχολική χρονιά 2011-2012 στο Σύγχρονο Νηπιαγωγείο  και η φιλοσοφία του «ανοιχτού μαθήματος» ήταν να ξεπεράσουμε τη θεωρητική ενημέρωση των γονιών και να τους δώσουμε την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά τον τρόπο με τον οποίο, τα Μουσειοπαιδαγωγικά Προγράμματα διδάσκονται στα παιδιά τους.

Την Κυριακή, 31 Μαρτίου, τα παιδιά ενημερώθηκαν για το γνωστικό αντικείμενο που αφορά στο Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.  Στη συνέχεια,   παρακολούθησαν τρισδιάστατη ιστορική ταινία και ακολούθησε η ξενάγησή τους στις διαδραστικές οθόνες. Τέλος, τα παιδιά έλαβαν μέρος σε ένα δημιουργικό εργαστήρι, με εφόρμηση τις καινούριες γνώσεις που κατέκτησαν. Το «ανοιχτό μάθημα» ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στο χώρο όπου βρίσκεται το άγαλμα του Λεωνίδα.

Χαρήκαμε πολύ που είχαμε κοντά μας τους γονείς μαζί τα παιδιά, που ενημερωθήκαμε   και γνωρίσαμε  από κοντά την ιστορία της ευρύτερης περιοχής μας, με έναν διαφορετικό και καινοτόμο τρόπο.

Έχετε απορίες; Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη

Φόρμα Επικοινωνίας μας