Σύγχρονο Νηπιαγωγείο
ΔΡΑΣΕΙΣ MODULE
ΔΡΑΣΕΙΣ

1

Μετά από μια δημιουργική σχολική χρονιά μια πολύ όμορφη έκπληξη περίμενε  τα Νηπιάκια μας!

Μια ηλιόλουστη ημέρα, την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018,   πραγματοποιήσαμε  ΠΙΚ -ΝΙΚ στα Λουτρά Υπάτης και απολαύσαμε το πρωινό μας γεύμα στις ομορφιές της φύσης.

Ένα τραπεζομάντηλο, ταπεράκι με νοστιμιές από το σπίτι, παγουράκι με νερό, καπέλο και ένα χαμόγελο ζεστό ήταν όλα όσα χρειαστήκαμε στη νέα μας εξόρμηση.

Αφού γευτήκαμε  τις υπέροχες γεύσεις της μαμάς και μοιραστήκαμε με τους φίλους μας το νόστιμο πρωινό μας, υπό τη σκιά των δέντρων, περιηγηθήκαμε στο πάρκο και γνωρίσαμε τις ομορφιές του.

Έτσι,  είδαμε την ιαματική πηγή των Λουτρών Υπάτης και συζητήσαμε για τις θεραπευτικές ιδιότητες του συγκεκριμένου νερού, ενώ στη συνέχεια παίξαμε με την ψυχή μας στην παιδική χαρά του πάρκου. Και επειδή τα ομαδικά παιχνίδια μας αρέσουν πολύ αποφασίσαμε να παίξουμε μήλα, ποδόσφαιρο  και να κάνουμε σκυταλοδρομίες με κουκουνάρια, που μαζέψαμε από το πάρκο. Η χαρά μας γι’ αυτή την εξόρμηση ήταν απερίγραπτή και μας συνόδεψε και κατά την επιστροφή μας στο σχολείο με γέλια και τραγούδια.

Η παραπάνω δράση, πέραν της ψυχαγωγίας,  αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία βιωματικής μάθησης, καθώς τα παιδιά ήρθαν σε άμεση επαφή με τη φύση και είδαν από κοντά έντομα και ζώα, τα οποία είχαν γνωρίσει μέσα από δράσεις που πραγματοποιήθηκαν  στα πλαίσια της τάξης.

Έχετε απορίες; Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη

Φόρμα Επικοινωνίας μας