Σύγχρονο Νηπιαγωγείο
ΔΡΑΣΕΙΣ MODULE
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ διοργάνωσε, τη Κυριακή 17 Μαΐου 2015, ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα, στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας και στο Μουσείο Ηρακλειδών. Στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, οι μικροί επισκέπτες εξερεύνησαν τη διαδραστική έκθεση «Γεια σου κύριε Φόβε!».

 

Μια σειρά από ερωτήματα γεννήθηκαν… Τι είναι ο φόβος; Τι φοβόμαστε εμείς οι άνθρωποι; Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν νιώθουμε φόβο; Ο φόβος μας προστατεύει ή μας δυσκολεύει; Μπορούμε να μη φοβόμαστε να φοβόμαστε; Υπάρχει αντίδοτο στο φόβο;

Ο σκοπός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην έκθεση «Γεια σου κύριε Φόβε!» είναι η δημιουργική προσέγγιση του φόβου μέσα από το παιχνίδι με τα διαδραστικά εκθέματα. Οι μαθητές μας πήραν ερεθίσματα μέσα στο ασφαλές περιβάλλον του Μουσείου Συναισθημάτων για να γνωρίσουν καλύτερα, να επεξεργαστούν και να αντιμετωπίσουν δημιουργικά το συναίσθημα του φόβου.

Απώτερος στόχος της εκπαιδευτικής εκδρομής ήταν να αφυπνίσει τη περιέργεια των μικρών παιδιών, να κινητοποιήσει τη φαντασία τους, να ενθαρρύνει την έκφρασή τους, να καλλιεργήσει τη δημιουργικότητά τους και να ξεδιπλώσει τα συναισθήματά τους.

Έχετε απορίες; Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη

Φόρμα Επικοινωνίας μας