Σύγχρονο Νηπιαγωγείο
ΔΡΑΣΕΙΣ MODULE
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι μαθητές του Νηπιακού τμήματος του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Α΄ τάξη του 9ο Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015, στο πλαίσιο του προγράμματος μετάβασης «Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό».

 

Ο διευθυντής και η δασκάλα της Α΄ τάξης μας υποδέχτηκαν και μας ξενάγησαν στις αίθουσες, στους χώρους υγιεινής του σχολείου, στο προαύλιο χώρο και στο κυλικείο.

Τα νήπια του σχολείου μας παρακολούθησαν μία διδακτική ώρα στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου και είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν απορίες, να προβληματιστούν, να διατυπώσουν ερωτήσεις, να αναλάβουν δράσεις και πρωτοβουλίες, να αλληλεπιδράσουν και να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση τους αξιοποιώντας τα όσα έμαθαν από τη φοίτηση τους στο νηπιαγωγείο.

Συζήτησαν με τους μαθητές και τις μαθήτριες για το πώς περνούν το χρόνο τους τα παιδιά στα διαλείμματα, πως γίνεται το μάθημα, τι παίρνουν μαζί τους καθημερινά στη μεγάλη τους τσάντα και είδαμε τα βιβλία της πρώτης Δημοτικού.

Φεύγοντας, τους χαρίσαμε από ένα χάρτινο λουλούδι που είχαν φτιάξει τα παιδιά στο Νηπιαγωγείο στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού μας προγράμματος.

Βασική επιδίωξη ήταν να καλλιεργήσουν τα νήπια θετική στάση απέναντι στο νέο σχολείο, να εξαλείψουν τυχόν φοβίες τους, να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους σε σχέση με τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν εκεί και να προσδιορίσουν ομοιότητες και διαφορές των δύο σχολείων.

Η κάθε ηλικία έχει την μαγεία της. Αποστολή των εκπαιδευτικών είναι να βοηθήσουν τα παιδιά ώστε να είναι έτοιμα να αντιμετωπίζουν τις αλλαγές και τις εξελίξεις της ζωής τους με γνώση και αποδοχή!

Έχετε απορίες; Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη

Φόρμα Επικοινωνίας μας