Σύγχρονο Νηπιαγωγείο
ΔΡΑΣΕΙΣ
Slider


Στα πλαίσια της παρουσίασης των παλαιών επαγγελμάτων, το Σύγχρονο Νηπιαγωγείο πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη του Νηπιακού τμήματος, στο Λαογραφικό Μουσείο της Λαμίας, την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014.

 

Στον πρώτο όροφο, όπου ξεναγήθηκαν τα παιδιά, είδαμε από κοντά τα αντικείμενα και τα εξειδικευμένα εργαλεία που χρησιμοποιούνταν στα επαγγέλματα παλαιότερων εποχών: το αλέτρι του γεωργού, τα κουδούνια των ζώων του κτηνοτρόφου, το αμόνι του ορειχαλκουργού κ.ά.

Στον δεύτερο όροφο του Μουσείου, τα παιδιά κατάλαβαν τη λειτουργία ενός σπιτιού παλαιότερων χρόνων (με το γίκο, το σοφρά και τον αργαλειό), ενώ αγγίζοντας τα υφάσματα των φορεσιών της συλλογής του Μουσείου, γνώρισαν τη σημασία του ρούχου αλλά και της διαφορετικότητάς του.

Χρησιμοποιώντας συνεχώς παραδείγματα, σχηματίζοντας εικόνες και ενθαρρύνοντας την αφή, οι μικροί επισκέπτες πέρασαν ένα δημιουργικό πρωινό στο κέντρο της πόλης μας!

Έχετε απορίες; Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη

Φόρμα Επικοινωνίας μας

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.