Σύγχρονο Νηπιαγωγείο
Βραβεύσεις - Διακρίσεις
Βραβεύσεις - Διακρίσεις

10s diagonismos

Τη σχολική χρονιά 2019-2020, οι μαθητές του Νηπιακού τμήματος  του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ συμμετείχαν στον  10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών  Μικρού  Μήκους Cinema… διάβασες.

Περισσότερα...

cinema

Τη σχολική χρονιά 2018-2019, οι μαθητές του Νηπιακού τμήματος  του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ συμμετείχαν στον  9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών  Μικρού  Μήκους Cinema… διάβασες.

H συμμέτοχη σχολείων σε μαθητικούς διαγωνισμούς αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία καλλιέργειας  της δημιουργικής σκέψης, της ευγενούς άμιλλας αλλά  και της ανάδειξης σύνθετων κοινωνικών φαινομένων, που τείνουν να αποτελέσουν μάστιγα της σύγχρονης εποχής.

Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός αποτελούν ένα τέτοιο φαινόμενο, που δυστυχώς έχει  πάρει μεγάλη διάσταση ακόμη και στην εκπαιδευτική κοινότητα των Νηπιαγωγείων.

Η παραπάνω κοινωνική μάστιγα αποτέλεσε την αφορμή για την εκπόνηση μιας σειράς εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και συζητήσεων στην τάξη του νηπιακού τμήματος που ικανοποίησαν τους παρακάτω στόχους:

  • Να μπορούν τα παιδιά να αναγνωρίζουν τα χαρακτηριστικά και τις μορφές της ενδοσχολικής βίας.
  • Να αναπτύξουν ενσυναίσθηση για τον θύτη και το θύμα.
  • Να αναγνωρίσουν τη σπουδαιότητα του παρατηρητή στην αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας με ομαδικές πρακτικές που δεν περιλαμβάνουν βίαιη αντιπαράθεση.
  • Να αποκτήσουν την ετοιμότητα να υπερασπίζονται τόσο τον εαυτό όσο και άλλους όταν εκφοβίζονται.

Οι παραπάνω εκπαιδευτικοί σχεδιασμοί ευαισθητοποίησαν τα παιδιά σε θέματα που αφορούν στον σχολικό εκφοβισμό, ενώ γέννησαν την ανάγκη  ανάδειξης   του αναφαίρετου δικαιώματος  για όλα τα παιδία να βρίσκονται σε ένα σχολικό περιβάλλον, που τους παρέχει ασφάλεια, σωματική και συναισθηματική προστασία. 

Το βήμα επικοινωνίας δόθηκε μέσα από τη συμμετοχή μας στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών  Μικρού  Μήκους Cinema… διάβασες;

 

4

«Δημιουργούμε με όλα τα χρώματα – Παίζουμε με όλα τα παιχνίδια»

Το Νηπιακό τμήμα του Σύγχρονου Νηπιαγωγείου συμμετείχε για πρώτη φόρα και κατέκτησε το 1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ  ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ», που συνδιοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τους μαθητές και τις μαθήτριες  των Νηπιαγωγείων της χώρας, την σχολική χρονιά 2017-2018. 

Περισσότερα...

1

Τη σχολική χρονιά 2016-2017, οι μαθητές του Νηπιακού τμήματος  του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ συμμετείχαν στον  4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό που συνδιοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και  το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Περισσότερα...

2

«Το σχολείο μας.

Το σχολείο που ζήσαμε - Το σχολείο που ονειρευόμαστε»

Τη σχολική χρονιά 2015-2016, οι μαθητές του Νηπιακού τμήματος  του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ κατέκτησαν το Βραβείο Εξαίρετης Δημιουργίας στον  3ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό, που συνδιοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και  το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Περισσότερα...

Έχετε απορίες; Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη

Φόρμα Επικοινωνίας μας